Λαχταρόντας την επάνοδο στην Πρόοδο..!

Γράφει ο Δημήτρης Καραπατάς.                                                                                               Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η ιστορική μας λουτρόπολη, που είναι ταυτόχρονα και η πρωτεύουσα των ιαματικών νερών στην Ελλάδα, έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, ώστε να μετασχηματιστεί και σε "Μέκκα των υδροπλάνων" !
Και αυτό γιατί, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Γιώργος Ρουμελιώτης, με τις προσφυείς ενέργειες, υπέγραψε την σχετική απόφαση αδειοδότησης για την κατασκευή υδατοδρομίου στο Λουτράκι.
Απόφαση που είναι εναρμονισμένη με τον πρόσφατο νόμο που υπέγραψε ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και διέπει τον σχηματισμό ενός πλέγματος υδατοδρομίων στη χώρα!
Το συγκεκριμένο πτητικό μέσο είναι φιλικότατο προς το περιβάλλον, μπορεί να πραγματοποιήσει τακτικές και έκτακτες επιβατικές πτήσεις ( τσάρτερ ) ενώ και σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να πραγματοποιήσει και δρομολόγια Gargo για την μεταφορά φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού, πυροσβεστικού εξοπλισμού ή και απλών καταναλωτικών δεμάτων!
Ο γράφων εκτιμά πως το ιδανικό σημείο για την χωροθέτηση υδατοδρόμιου στο Λουτράκι, είναι η ακτογραμμή που βρίσκεται μπροστά από τους καταρράκτες και που σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και το γυάλινο κτίριο του ΕΟΤ. Το οποίο σημειωτέον, πρόσφατα περιήλθε στην ιδιοκτησία του δήμου Λουτρακίου και μπορεί με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις να αξιοποιηθεί για το εν λόγω εγχείρημα!
Εκτιμάται πώς με το συγκεκριμένο έργο μπορεί να επέλθει η απαγκίστρωση του τόπου από μία καταθλιπτική και δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση όπως είναι ο αναχρονισμός και η υστέρηση!                                                                                                                                                                                                  
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου