Η ταινία για τον Miles Davis που δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα!

Οι μουσικές βιογραφίες είναι ένα πολύπαθο είδος. Έχουμε δει πάρα πολλές και η ποσόστωση των καλών είναι πολύ μικρή. Γι αυτό και το εγχείρημα του Don Cheadle είχε εξαρχής τις δυσκολίες του. Ο Cheadle αφοσιωμένος οπαδός του κορυφαίου τρομπετίστα και σύνθετη Miles Davis, προσπαθούσε πολλά χρόνια να κάνει πραγματικότητα το όραμα του. Με πρωταγωνιστή τον ίδιο μάλιστα όπως και σκηνοθέτη ο Cheadle κόπιασε πολύ για να βρει κεφάλαια να στηρίξει την ταινία του. Και αν αυτό σας κάνει εντύπωση περιμένετε να ακούσετε και τα παρακάτω.
Στην ταινία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ewan McGregor ως δημοσιογράφος του Rolling Stone και αν αυτό δεν σας κάνει εντύπωση σε πρώτη φάση να σας πω ότι έκανε τρομερή (και δικαίως) στους δημοσιογράφους του Sundance Festival όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε η ταινία.  
  Στη συνέντευξη Τύπου η σχετική ερώτηση ήρθε πολύ γρήγορα. "Για ποιο λόγο καταλαμβάνει ο Ewan McGregor ως δημοσιογράφος τόσο μεγάλη έκταση στο σενάριο?". Η απάντηση του Cheadle σόκαρε πολλούς όπως και τον υπογράφοντα όταν τη διάβασε μερικές ημέρες αργότερα. "Οι απανταχού παραγωγοί μου έλεγαν ότι αν δεν έχω κάποιο λευκό σε πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα μπορέσω να βρω χρηματοδότηση" αφήνοντας σύξυλους τους πάντες στην αίθουσα και καρφώνοντας ίσως και τους τελικούς παραγωγούς του.    
Ο Robert Glasper επιμελήθηκε τον ήχο αλλά και το soundtrack της ταινίας. Επίσης πήρε την άδεια και αλίευσε φράσεις και λόγια του Davis από λήψεις στο studio της δεκαετία του 80 και έφτιαξε ένα δίσκο που έφερε τη δική του οπτική πάνω στο φαινόμενο Miles. Ο Glasper, είναι συνθέτης και παραγωγός που κινείται πέρα από την jazz παιδεία του στους χώρους της σύγχρονης μαύρης μουσικής και γι αυτό επέλεξε να κάνει έναν δίσκο, το Everything's Beautiful, ποιητική αδεία της jazz παρακαταθήκης του μεγάλου τρομπετίστα. Εξάλλου ο Davis μισούσε τα λιμνάζοντα νερά και την επανάληψη και γι αυτό είναι και ο μόνος μουσικός που μπορεί να υπερηφανευτεί ότι έχει προσεδαφίσει δύο είδη στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα. Την cooljazz και το jazzrock.
Ο Glasper παίρνει δρόμους νεόκοπης soul, βραδύκαυστου hip hop και εκρηκτικού r’&’b. O δίσκος γι αυτόν ακριβώς το λόγο ίσως ξενίσει κάποιον στο πρώτο άκουσμα αλλά δεν χρειάζεται πολύ για να ξεχωρίσουν οι συμμετοχές ονομάτων όπως η Erykah Badugia να αντιληφθείς το σκεπτικό του Robert Glasper και τελικώς γλιστρήσεις στην απόλαυση.
Το ότι δεν θα δούμε τελικώς το Miles Ahead στην Ελλάδα λόγω του ότι η ταινία δεν βρήκε διανομή είναι ένα ευτράπελο. Ξαμολιόμαστε λοιπόν στις απανταχού stream online πλατφόρμες, αν και τα έχουμε ξαναφέξει τέτοια ζητήματα. Δεν πρόκειται για Αναλώσιμους εδώ, η ταινία ήθελε σκοτεινή αίθουσα και προσήλωση.    
                                                            ΠΗΓΗ:http://www.musicpaper.gr

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου